Babymassage

Gepubliceerd op 5 oktober 2018 om 22:49

Tijdens mijn kennismakingsgesprek met de vroedvrouw vertelde ze mij over de lessenreeks babymassage en -yoga. Ik zei haar me maar meteen in te schrijven, en daar heb ik geen moment spijt van gehad! Vandaag hadden we alweer de laatste les...

Geen moment spijt heb ik gehad van de lessenreeks babymassage en -yoga die we volgden bij vroedvrouwenpraktijk De Oever (Brugge). Naast massage en yoga (ook voor mama!), was het een leuk en gezellig samenzijn met andere mama's. Aan het begin van iedere les werd er stilgestaan bij de week. De standaard vraag: "Hoe was jullie week?" werd uitgebreid besproken en tijd voor genomen. Toch wel fijn, want het liefst van al zeg je meestal (uit gewoonte) direct: "Goed!", maar je week is niet altijd in één woordje samen te vatten. En 'goed' lijkt ook niet altijd het juiste te zijn. Super fijn dat er tijd werd genomen om de minder goede week te bespreken en advies te krijgen. Daarnaast had ik echt het idee dat de mama's elkaar ook vonden. Het groepje waarin wij zaten, leek wel het groepje van de allergieën te zijn. De struggle van andere mama's zet je weer even met twee voeten op de grond en doet me dan beseffen dat Lily eigenlijk heel gemakkelijk is.

Het is niet met zoveel woorden gezegd, maar het belangrijkste dat ik uit deze lessen heb gehaald is het positieve 'rustmomentje' van één op één contact met je baby. En natuurlijk in de les zijn daar andere mama's en andere baby's, maar ook thuis oefen je en pas je de technieken toe. Zo gebruik ikzelf de massagetechnieken onder andere om Lily met haar verzorgende crème in te smeren. Dit is iets dat wij dagelijks zo'n 3x doen, dus dat gebeurt regelmatig en zo maken we het voor ons beide fijn.

Structuur en ritme is iets dat ik heel belangrijk vind bij baby's. Bij mezelf ook, ik zou dat graag doen, maar ik ben er bij mezelf zo slecht in... Wat super is, is dat de oefeningen telkens worden vooraf gegaan aan een 'start' beweging. Dit is om aan te geven dat we gaan starten. Heerlijk! Ik weet niet of Lily het snapt, maar het idee is er in ieder geval! Sowieso is het natuurlijk heel gemakkelijk dat er een min of meer vaste volgorde wordt aangehouden. Door de herhaling in de lessen blijft het ook beter hangen en hoef je thuis niet te masseren met een boekje naast je (wat je trouwens de eerste les ook krijgt, dus als je het nodig hebt, kan dat best)!

Kortom, een echte aanrader om samen met je baby het huis uit te komen en iets leuks te gaan doen. Thuis oefen je enthousiast verder en jij en je baby raken het steeds meer gewoon! Daarnaast leer je andere mama's kennen en kan je even op je gemakje praten over je baby en de lastigere momenten zonder dat je gesprekspartner je na 2 minuten beu is. Wat ik overigens wel begrijp, want we praten over niet veel anders dan onze kleine schatjes. 

 

Liefs,


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.