Brief aan Lily

Gepubliceerd op 27 juni 2019 om 23:35

Lieve Lily,

Het is nu 27 juni 2019 laat in de avond. Over minder dan een uur ben je jarig. Jouw eerste verjaardag! Het is waar, 100% waar, de tijd vliegt!

Op 28 juni om 12u54 werd jij geboren. En zoals je geboren werd, zo ben je je hele eerste jaar gebleven: tevreden en rustig. Jij huilde niet als je werd geboren, maar niemand was daar bezorgd om. Je was tevreden en heerlijk veilig bij mama. Je bent ongelooflijk 'chill'. Je doet lekker alles op jouw tempo en manier. In het ziekenhuis sliep je al een mooi aantal uurtjes na elkaar door. De verpleegster kwamen mama op haar donder geven dat ze je 's nachts niet had wakker gemaakt voor je voeding, want zo zou je veel te veel afvallen. Jij bewees dat je binnen de week alweer boven je geboortegewicht zat en helemaal niet veel bent afgevallen. Ik vertrouwde vanaf dat één erop dat je het me wel zou aangeven als je iets nodig had. En dat deed je ook. 

Weet je dat nog, die eerste twee uur dat je bij me hebt gelegen? Papa zat naast ons aan het bed. Op zijn plekje waar hij de hele bevalling heeft gezeten en waar hij jou voor het eerst heeft geknuffeld. Ik weet nog dat ik me verbaasde dat je er helemaal niet verfrommeld uit zag. De vroedvrouw en gynaecoloog moeten wel gedacht hebben toen ik dat zei...

Lieve Lily, ik noemde jou vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, mijn monstertje. Klopt dat even zeg! Een klein monstertje ben je, maar wat een lief monstertje! Ik moet zo hard lachen als jij jouw gekke lachebek trekt. Je neusje krult en jouw twee onderste tandjes kunnen we dan heel goed zien. Ik geniet als je je vol vertrouwen voorover laat vallen en weet dat ik je opvang om je te knuffelen. Ik smelt als je me kusjes en knuffels geeft. Over die kusjes moeten we het trouwens wel nog hebben. Daar is nog ruimte voor verfijning.

Ik bewonder hoe jij alles zo heerlijk op jouw eigen tempo doet en je zo fijn ontwikkelt. Jouw kruipje is de leukste die ik ooit zag. Vanochtend ging je als een Mowgli vooruit in de crèche, dat was ook wel een heel leuke! 

Lieve Lily, ik geniet van al je ontwikkelingen en je lieve karaktertje. Man, wat ben ik trots op jou!

Lily, blijf zo fijn als je bent en laat je maar vallen, mama zal je altijd opvangen!

 

Kus, 

Mama

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.