Waar word jij blij van?

Gepubliceerd op 27 januari 2020 om 22:03

Vroeg je me twee jaar geleden: "Nadieh, wat maakt jou blij?". Dan had ik vast iets geantwoord in te trant van: Als ik een mooie onderwaterfoto maak, er een prijs mee win of een paar schoenen vind die extreem zijn afgeprijsd en echt de beste vondst ooit. Wie had ooit gedacht dat de dingen die je blij maken zó kunnen veranderen...

 

Al blijft een goed paar schoenen voor weinig, natuurlijk ook erg leuk!

Afgelopen weekend brachten we een bezoekje aan de Ikea. Als je 1,5 jaar bent, is alles daar interessant. Zoveel kleurtjes, zachte stofjes, mooie knuffels, ... En Lily was geïnteresseerd in de potjes... Tom en ik hadden al eerder tegen elkaar gezegd dat we er eigenlijk eens voor moesten kijken. Voor €4 koop je hier al een potje en ja, waarom ook niet?! In de winkel probeerde Lily er al op te gaan zitten. Dus hop, deze mag mee, baat het niet, dan schaadt het niet.

Zondag hadden we niet veel gepland. Toen Lily wakker was en haar ontbijt op had, haalden we het potje uit. Zonder problemen kroop ze erop. Tom ging boodschappen doen. Hij bleef er niet bij, want hey, wat is de kans dat ze écht pipi op het potje zou doen?! We gingen er vanuit dat we een aantal keer moesten proberen voor er iets van druppels in het potje zouden belanden, maar Tom was de straat nog niet uit of ik hoorde een goeie 'pssssss'. Echt waar, een goede grote plas! Lily moet gedacht hebben dat ik iets kreeg, want ik heb een hele regendans en staande ovatie gegeven. We belden papa op (nee, dit kon niet wachten tot hij terug was van de winkel). Daarna goten we het samen weg en Lily mocht op het knopje van de wc duwen. Ja, vooral dát maakte Lily blij. 

Ik vergeet er nu bij te zeggen dat vóór we het weg hebben gegoten ik er eerst nog foto's en filmpjes van heb gemaakt én doorgestuurd naar de opa's en oma's. Zie je het al voor je: potje in de ene hand, gsm in de andere hand, bij het raam zoekende naar het beste licht, zodat je zeker kan zien dat het potje gevuld is. Haha crazy mom over here. Maar hey, ik was echt heel trots op haar eerste grote plasje op het potje.

 

De rest van de dag herhaalden we het potje. En weet je wat, Lily heeft vier (!!!) keer een grote plas op het potje gedaan. Zo niet een paar druppeltjes, maar een heuse 'pssssss'. Tot na haar eerste slaapje is Lily de hele ochtend droog geweest. Pas 's middags had zij haar eerste natte pamper.

Natuurlijk maak ik me geen illusies. De potjestraining gaat nog een hele tijd duren, maar de interesse in het potje is er (nu) en die gelegenheid grijpen we aan. We maken het gezellig en doen met twee een regendans en staande ovatie als het lukt. Dikke knuffels, complimenten en dan samen het potje leeggieten in de grote wc. En als klap op vuurpijl mag Lily op het knopje van de wc duwen. Dat maakt Lily blij... En als Lily blij is, dan zijn wij het zeker!

 

Wat maakt jou blij?

 

Liefs,


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.