De start van mijn momlife

Gepubliceerd op 10 augustus 2018 om 09:08

Mijn momlife startte officieel op 28 juni 2018 toen om 12u54 Lily werd geboren, maar eigenlijk gaat mijn verhaal een heel stuk verder terug in de tijd...

In het voorjaar van 2014 werd ik ziek... Vage klachten presenteerden zich in snel tempo achter elkaar. In die periode was ook mijn relatie afgelopen, de artsen vonden geen oorzaak voor de klachten en veel gehoorde verklaringen waren dan ook: stress, oververmoeidheid, aanstellerij, etc. Om een heel lang verhaal kort te maken (misschien deel ik dit nog ooit) op 17 september 2014 onderging ik een spoed open hartoperatie waarbij ik een nieuwe aortaklep kreeg. Voor de operatie kreeg ik de keuze: een biologische hartklep (gaat 10 à 15 jaar mee) of een mechanische hartklep (gaat levenslang mee). 'Kleine kanttekening' met de mechanische hartklep ging ik veel dingen niet meer kunnen doen, waaronder kinderen krijgen. Door alle emoties kon ik die keuze niet maken. Gelukkig heeft mijn vader dat gedaan; hij koos voor een biologische klep. De operatie verliep goed en na een aantal weken in het ziekenhuis ging mijn leven verder. 

Niet veel later leerde ik Tom kennen. Tom is geweldig! Ik was bang nooit meer een vriend te vinden met dat grote litteken, maar hij wist niet anders en had er geen problemen mee. 

In de zomer van 2017 beslisten we dat we graag een kindje wilden en ik stopte met de pil. In de herfstvakantie had ik een weekje vakantie. We gingen niet op reis, dus ik vulde mijn tijd thuis. Ik had de hele week wat last van buikpijn en dacht dat mijn menstruatie elk moment zou komen... Op 7 november 2017 was mijn menstruatie nog steeds niet doorgekomen. Ik was op het werk en ik kon mijn gedachten moeilijk bij het werk houden... In de pauze besloot ik naar de kruidvat te fietsen en een test te kopen. En jawel, ik moest niet wachten. Meteen verschenen er twee streepjes!

Toen brak de moeilijkste tijd voor ons aan: Het geheim houden voor familie en vrienden... Vooral voor onze ouders was dat súper moeilijk. Met kerst was ik precies 12 weken zwanger. Wij vonden dat een perfect moment om Tom zijn ouders te verrassen met het nieuws. Mijn ouders hebben we het een week eerder verteld, omdat we met hun op reis gingen naar Jamaica. En tja, ik was toch wel al een paar kilootjes aangekomen...

En dan na 38w5d werd op 28 juni 2018 onze lieve kleine Lily geboren!

Liefs,


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.