Het 4e trimester

Gepubliceerd op 28 september 2018 om 22:55

Echt waar, het vierde trimester zit er al weer op! Het leukste trimester als je het mij vraagt... Al zoveel geleerd en meegemaakt in drie maanden tijd!

Na de drie hele prima trimesters van mijn zwangerschap, mogen we er ook een heel goed vierde trimester aan vastplakken! We moeten toch iets goed doen dat het allemaal zo fijn is? Ik kan nog niks noemen dat écht heel erg lastig is. 

De afgelopen drie maanden stonden in het teken van Lily, maar daarnaast is het ook een tijd geweest waarin ik heel hard aan mezelf heb gewerkt en veel heb geleerd. Natuurlijk zijn we hard aan de slag gegaan met de zwangerschapskilo's. Jawel, ik was de volle 19kg aangekomen. Heb net de 20kg niet gehaald. Godzijdank. Ondertussen ben ik er al 15kg kwijt, nog 4kg te gaan, maar het liefst nog het dubbele. We zullen zien waar we komen. De laatste zijn het zwaarst he?! 

Soms mis ik mijn buik. Of nee, dat is niet helemaal waar, mijn buik specifiek mis ik niet. Ik heb Lily liever in mijn armen dan in mijn buik, maar toch... Als ik nu een zwangere vrouw zie, krijg ik toch een bepaald gevoel. Zou het heimwee zijn? Ik kan het niet omschrijven. En nee, ik wil niet terug zwanger zijn, alsjeblieft... Laat ons maar lekker met drie genieten nu!

Vanaf het moment dat Lily is geboren, werd er nog iets geboren, en dat is mijn moedergevoel. Het is onbeschrijflijk. Ik had nooit gedacht dat ik dat op deze manier zou hebben. Soms voel ik me echt een mama-leeuw die waakt over haar welpje. Zeg je iets over Lily, dan zeg je iets over mij. En hoe cliché ook, mama knows best! Oh ja, en papa ook! Die mogen we zeker niet vergeten.

Hoe tegenstrijdig met hierboven het ook klinkt, maar ik had het niet zo lastig met het eerste wenmomentje van Lily in de crèche. Ondanks dat de veranderingen en ontwikkelingen van Lily ergens véél te snel gaan, zie ik het vooral als iets positiefs. Vanaf maandag gaat zij hele dagen. Ik heb er vertrouwen in!

Als ik voor iedere keer dat ik "Geniet er van, want het gaat zo snel" een euro kreeg, hadden we Lily haar studiepotje al vol. Dat weet ik ondertussen wel en hebben we ook al gemerkt. Bijvoorbeeld gisteren... Hoe heerlijk Lily altijd ook in haar hangmat lag, ik voelde dat het tijd werd om deze weg te halen. Maandag verbaasde ze mij bij de babymassage en -yoga door plots bijna op haar buik te rollen. Dit kan ze natuurlijk niet oefenen in haar hangmat, dus we hebben al weer iets achter ons gelaten. 

Volgende week is de laatste week dat ik thuis ben. Ik heb veel dingen in orde te maken en terug op te starten. Kijk ik er naar uit? Ja en nee. Meer kan ik er nu niet over zeggen.

Onze vrije momenten genieten we met volle teugen. En dat doen we dit weekend weer. Zin in!

 

Liefs,


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.