Een koffertje vol herinneringen

Gepubliceerd op 10 juni 2019 om 20:00

Nog een paar weken en Lily is gewoon alweer één jaar. Cliché, maar zo waar: Time flies. Vanaf dag één hou ik wat dingetjes bij. Voorheen lag dat overal en nergens. Sinds een tijdje heb ik een leuk koffertje (van Little Duck) waar ik alles in bewaar. Misschien komen er in de loop van de tijd nog wat dingetjes bij, maar vond het toch al leuk om te delen.

Met nog een paar weekjes te gaan tot Lily haar eerste verjaardag blik ik denk ik wel elke dag terug. Hoe vaak ik de afgelopen weken wel niet heb gezegd: "Weet je nog, vorig jaar?". Gisteren kreeg ik een update over de zwangerschapsshoot die precies een jaar geleden was, en zo zullen er de komende weken wel nog herinneringen op Facebook of Instagram komen...

Voorlopig is het koffertje vooral voor mij eentje met veel herinneringen en staat hij super leuk in Lily haar kamer. Hopelijk hecht Lily er later net zoveel waarde aan als ik nu. Echt een dingetje om naartoe te gaan en eventjes in te kijken en terug te dromen in de tijd. Alsof je door je Instagramfoto's scrolt, maar dan anders, echter! 

 

Wat moet er nu in zo'n herinneringen-doos? Nou, je moet helemaal niks. Je kan er in doen wat je zelf wil of waar je zelf waarde aan hecht. Ikzelf heb er voornamelijk 'eerste' dingetjes in gedaan, maar ook dingen uit het ziekenhuis of gekregen dingetjes. Zo heb ik het kaartje van Lily haar bedje in het ziekenhuis, het bandje rond haar enkel, haar navelklem en het stukje navelstreng bewaard. Het eerste pyjama'tje dat ze aanhad na haar geboorte, als ook haar eerste mutsje(s) zitten erin. Na een dag zonder tut, raadde de vroedvrouw me toch een tutje voor Lily aan. Dus ook dat tutje en de (zelfgemaakte zeepaard) speenkoord zitten er in. Al vroeg tijdens mijn zwangerschap kocht ik een súper leuke slaapzak van een zeemeermin (ik moest en zou deze hebben). Lily was er heel snel uitgegroeid, dus ook deze zit er in! O en wat dacht je van de eerste maat pamper!?

Van de meter kreeg Lily (lees: ik) een armbandje met Lily en de initiale van Tom en mezelf erop. Dit armbandje bewaar ik in het koffertje tot Lily groot genoeg is om het te dragen als ze dat wil.

Heel vroeg maakte ik een afdruk van Lily haar handje en voetje. Destijds dacht ik nog: moet dat nu wel? Nu, bijna een jaar later ben ik super blij. Ze groeien echt zo snel. Zo kan ik nooit vergeten hoe klein ze eigenlijk was... 

Heb jij een 'doos vol herinneringen'? En wat zit er bij jou in? Zijn er dingen die ik niet mag vergeten er nog bij te stoppen?

Liefs,


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lien
3 jaar geleden

Ik stopte er vanmiddag nog Flo haar eerste schoentjes in. Eerste pyjamaatje is idd ook een goed idee, al wordt het precies een beetje krap om alles daar nog in te krijgen. 😊